Allt om bröllopsfixare

Bröllopsfixare, Wedding planner eller bröllopskoordinator, bröllopsplanerare, bröllopssamordnare- ja, ”kärt barn har många namn” och det är vad yrket handlar om; Kärlek och planering inför ”dagen D”. Den stora bröllopsdagen!En bröllopsfixare som vi kallar det i denna artikel har en stor uppgift att planera inför bröllopet! Bröllopsfixaren börjar med att träffa paret för att få veta hur de vill ha det på sin stora dag. Det är information om vilka brudkläder paret vill ha eller redan valt, vilken typ av festlokal de ska vara i, typ av inbjudningskort, vilken transport till och från bröllop och så klart vilken festlokal bröllopsparet önskar. Det kan också vara samtal om blomsterdekorationer och andra detaljer i och runt om bröllopsdagen. Bröllopsfixarens arbetsuppgifter är många och viktiga då detta jobb är kanske den viktigaste dagen i det älskande parets liv. Därför gäller det för bröllopsfixaren att vara extra känslig, lyhörd och professionell inför sin arbetsuppgift, detta är ett jobb att ta på största allvar och med glädje och kärlek så klart som är den ”röda tråden” i hela uppdraget. Det gäller att bröllopsfixarn i intervjun med det kommande brudparet även tar hänsyn till parets familjer, släktingar och vänner, dvs. ställer frågor om de som står kärleksparet nära för att få med så mycket information som är möjligt. Allt för att brudparet ska bli så nöjda som det bara går att bli, det ska ju även vara en lycklig tid fram till bröllopsdagen även om det finns en hel del att ta itu med, men det är också därför man ska ta hjälp av en bröllopsfixare.

Kontakter

bröllopskoordinator

Det är viktigt att en bröllopsfixare har de rätta kontakterna för att tillgodose alla önskemål från det kommande brudparet. Ju bättre kontaktnät, desto bättre bröllopsdag när det gäller val av bröllopskläder, olika lokaler, alltså fastighetsägare, restaurangägare eller företag som levererar god mat, blomsterhandlare, ett kontaktnät som har de önskemål som ställs från alla inblandade. Naturligt blir ändå att parets närmsta anhöriga också får säga sitt och komma med förslag. Man kan säga att en bröllopsfixare är som ”spindeln i nätet” som ska hålla i alla trådar och önskemål från brudparet och de närmsta. Bröllopsfixarn har en budget att gå efter och det gäller att ha så hög klass som möjligt efter budget och på kontakterna så kärleksparet och alla andra får en dag de sent ska glömma.

Hur blir man bröllopsfixare

Det finns ingen formell utbildning till yrket som bröllopsfixare utan man kanske har studerat inom hotell eller restaurangbranschen tidigare. Man får helt enkelt bli ”egen företagare”. Man bör ha vissa personliga egenskaper som gör att man kan starta upp sin egen verksamhet som bröllopsfixare som att vara serviceinriktad, vara stresstålig, lyhörd inför alla inblandade så att alla blir nöjda. Kan vara bra att ha god kännedom om människor så att man verkligen lyssnar in sina kunder.

En lyckad fest

högsta bröllop

Det är en lyckad fest som är själva arbetsuppgiften så för att lyckats i yrket så bör det vara läckra menyer, underbara blomsterarrangemang, hitta rätt vigselförrättare, vacker musik och psalmer, inbjudande inbjudningar och kanske ett tema som är det lilla extra, allt för att alla ska uppleva en guldkant på dagen och kvällen. Avslutningsfesten är viktig med härlig musik, en sen vickning och presenter till gästerna då är man ”hemma i yrket”.