Snygga inbjudningskort – konsten att utforma

Att göra egna inbjudningskort är enkelt och behöver inte alls bli kostsamt. Att göra kort till speciella tillfällen är både roligt och är mycket uppskattat av mottagaren. Att köpa korten färdiga är inte så personligt och gör man egna kan man utforma dem precis hur man vill. Det kan skickas kort inför ett kalas, dop, bröllop, firande av student eller andra högtider. Man kan göra jättefina kort i ett ordbehandlingsprogram på datorn. Man väljer vilken bild man skall ha samt en fin text till. Det finns många program att välja mellan och många av dem är gratis. När man är klar kan man skriva ut på lite tjockare papper så blir det snyggare.Detta kan man även göra med julkorten så blir de roliga och personliga.

Pyssel är kul

Pyssel är kul

Det allra roligaste när man gör inbjudningskort är att klippa, klistra och skriva sina texter för hand. Om man använder färgade papper blir det också mycket gladare kort. Man kan använda olika snören och band som inte alls är dyra i inköp, så här kommer man allra billigast undan. Matcha olika kulörer i samma färg så blir det jättesnyggt. Man kan besöka hobby-affärer, men även kontrollera vad som finns hemma i lådor och skåp för kanske man har alla tillbehör till fina kort när man tittar efter i sina gömmor. Man kan först fundera ut hur man vill att inbjudningskorten skall se ut och även se på internet olika exempel på hur ett läckert kort kan se ut. Här kan man få hur många fina och användbara tips som helst. Man kan använda serietidningar om det är kort för ett barnkalas, brevpapper man har liggandes, klistermärken, klippa ut hjärtan eller stjärnor och andra motiv.Är det ett “finare” kalas kan man ha vackra blommor eller andra motiv som man tycker passar. Är det ett kalas där personen som fyller år gillar bilar kan man forma själva kortet till en bil för att få det riktigt originellt.Är det ett bröllop eller förlovning som skall firas är det ju toppen att forma kortet som ett hjärta. Helst i rött eller rosa toner om man gillar det. Rosor och änglar passar också jättebra här.

Flaggor är ett perfekt motiv

barnfest inbjudningskort

Är det en födelsedag där någon fyller jämnt passar det bra med flaggor i olika storlekar. Midsommar hör också till i den här kategorin med flaggor. Även på namnsdagskalas passar flaggor utmärkt. Att måla roliga streckgubbar på ett kort är jättefint till barnkalas. Då kan figurerna ha olikfärgade hattar till exempel. Man kan forma korten som glassar, ballonger, elefanter, kaniner och mycket mer. Det är bara att låta sin fantasi få fritt spelrum. Till julens fester passar granar, polkagrisar och julgranskulor utmärkt. Klistrar man fast pärlor på kortet blir det genast mer exklusivt att få. På Halloween blir pumpor bra som form på korten eller spöken och häxor. Målar man sen korten i fina färger piggar det upp mottagaren och det känns kul att få bli bjuden på kalas. Börja skapa, klipp och klistra redan idag!