Välj rätt kuvert för inbjudan

Att välja rätt kuvert för att skicka inbjudan är ett kärt besvär. Att få ett fint kuvert som är vackert, lyxigt eller roligt väcker verkligen nyfikenhet hos mottagaren. När man skickar en inbjudan skall papperet på kuvertet ha hög kvalitet och ha fina färger. Det finns många hemsidor och butiker som saluför sådana kuvert och man kan även göra dem själv, men det är mer tidskrävande. Det finns kuvert i syrafritt och arkivbeständigt papper samt antik-randade kuvert så det är bara att välja och vraka. Det finns många olika storlekar att välja mellan.

  • C6-kuvert är det minsta kuvertet som finns och i det kan man skicka små saker som minneskort eller USB-stickor.
  • DL-storlek är det mest använda kuvertet och där får det plats ett A4-papper som vikts tre gånger på höjden till tre sidor.
  • Ett A5-papper är ett A4 som viks på mitten får precis plats i ett A5-kuvert. Ett papper som bara viks en gång tar mindre plats än ett papper som viks tre gånger. C5-kuvert kan också användas till att skicka med mindre anteckningsböcker, fotografier eller lite större vykort.
  • B4-kuvert är för lite större dokument och där får även plats ett extra A4-papper. Kuvertet har lite extra djup. Man kan alltså posta lite tjockare dokument, små askar eller kontrakt i detta.
  • C4-kuvert rymmer ett A4-papper och även tidningar och certifikat och dylikt kan skickas i dessa.
  • C3-kuvert är gjorda för att rymma ett A3-papper och detta är den största storleken när det gäller kuvert. Sedan får man gå vidare till ett paket eller skicka försändelsen i en tub.

Ett vackert kuvert

lyx bröllop inbjudningskort

Ett kuvert som matchar inbjudningskortet är det allra vackraste när man skall skicka inbjudningskort. Det är lyxigt och ger en helhetskänsla. Man kan välja mellan en mängd olika varianter för att skapa den alldeles speciella känslan det är när ett inbjudningskort dimper ner i brevlådan. Skall man skicka en inbjudan till bröllop så finns det vackra kuvert i skir spets som passar utmärkt för detta tillfälle. Kuvert med kuvertfoder är också lyxigt och fint att få. Dessa passar utmärkt till inbjudningskort. Det finns blommigt, randigt och i alla möjliga färger och mönster att välja mellan. En ny sak som finns är kuvert med kuvertfoder som man sätter sitt eget fototryck på. Riktigt fint och lyxigt som till exempel tackkort efter ett bröllop.

anpassade kuvert

Om man gör egna kuvert kan man låta fantasin flöda fritt och skapa riktiga mästerverk som ingen annan har skådat. Man kan leka med mönster, färger, foder till kuvert och använda scrapbook-saker och klistra på riktigt originella saker på varje kuvert. Färgade papper till kuvert ger en lyxig känsla och man kan välja att göra dem i vilken storlek som passar bäst. Gör man kuvert till ett barnkalas kan man klistra på nallar, ballonger, olika djur, godisklubbor och mycket annat skojigt. Man kan lägga i något skojigt i kuvertet som någon rolig godisbit för att överraska mottagaren. Skickar man inbjudan till ett bröllop kan man kombinera fina spets-kuvert samt också använda brevpapper även det med spets så matchar de varandra fint och det är roligt att få såna brev.